Adatkezelési tájékoztató

A Rozsdakupac Kft. már megalakulása óta, de az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 2018. május hó 25-i hatályba lépése óta fokozottan elkötelezett amellett, hogy a személyes adataidat védje és megfelelően tájékoztasson az adataid kezeléséről.

Adatkezelési tájékoztatónkban ismertetjük, hogy

 • mi jogosítja fel Imit az adataid kezelésére (jogalap),
 • mely adataidat kezeljük,
 • milyen célból kezeljük az adataidat és mire használjuk fel (adatkezelés célja),
 • mennyi ideig kezeljük az adataidat,
 • veszünk-e igénybe adatfeldolgozót, illetőleg továbbítjuk-e az adataidat másnak,
 • kik ismerhetik meg az adataidat Bincin kívül,
 • milyen jogaid vannak és milyen jogorvoslati lehetőségekkel élhetsz (Gyuri neje jogász…).

Ezek az információk attól függően különbözőek lehetnek, hogy az adataidat milyen célból adtad meg nekünk. Mivel komoly cég vagyunk, ezen eltérő információkat a szolgáltatásokhoz, ügyekhez csoportosítva ismertetjük, hogy könnyebben tájékozódhass arról, mire kell számítanod, amikor velünk kapcsolatba lépsz.

NÉHÁNY INFORMÁCIÓ AZ ADATKEZELŐRŐL

A tájékoztatásban foglalt adatkezelések mindegyike tekintetében a Rozsdakupac Kft. (székhely: 4033 Debrecen, Gyalog utca 14., Cg. 09-09-020836, adószám: 23296150-2-09, honlap: www.rozsdakupac.hu) az adatkezelő.

Elérhetőségeink:

 • binci@rozsdakupac.hu

HONLAP

A honlap naplózza az alábbiakat:

 • IP cím – a rendszerbe bejelentkező felhasználó eszközéhez az internetszolgáltató által kiosztott azonosító szám. A rendszer informatikai biztonságának biztosítása céljából kezeljük.
 • Bejelentkezési időpont - a rendszer informatikai biztonságának biztosítása céljából kezeljük.

Az IP címet és a bejelentkezés időpontját a rendszer biztonságos működésének biztosításához fűződő jogos érdekünk alapján kezeljük, azokat legfeljebb 3 hónapig tároljuk, mielőtt a rendszer automatikusan törli.

Sütik a honlapon

WEBSHOP

 • Regisztráció

Lehetőséged van, hogy a honlapunkon regisztrálj személyes adataid megadásával. Regisztrációkor a nevedet és az e-mail címedet kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a saját, előzetes, önkéntes és megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulásod. Célja, hogy könnyítsük a honlap által kínált szolgáltatások igénybevételét a számodra, és ezáltal szívesebben tölts időt és költs pénzt nálunk. A regisztrációkor elkért személyes adataidat a felhasználói fiókod törléséig kezeljük.

 • Regisztráció közösségi média fiókkal

Lehetőséged van arra is, hogy a közösségi média fiókjaidra (Facebook / Google+ / stb.) feltöltött adataiddal (neved és e-mail címed) regisztrálj a honlapon. Ilyenkor adatkezelésünk a Facebook és a Google+ adatkezelési tájékoztatóival összhangban valósul meg. Egyebekben az adatkezelés megegyezik az 1. pontban írtakkal.

 • Vásárlás

Magazin rendeléskor kezeljük a neved, e-mail címed, az általad megadott postai címet, valamint a választott fizetési módra vonatkozó információkat.

Az adatkezelés célja, hogy a megrendelt friss és ropogós Rozsdakupac Magazinokat minél hamarabb eljuttathassuk számodra. Jogalapja a megrendelés teljesítése, amely után az adatokat töröljük. Amennyiben regisztrált felhasználó vagy, a regisztráció során megadott adataidat nem töröljük, azokat a hozzájárulásod alapján tovább kezeljük. A számviteli törvény által előírt kötelezettségeinknek megfelelően a számla kiállításához szükséges adatokat a megrendelés teljesítését követően még 5 évig kezeljük.

 

adatfeldolgozók

Tárhelyszolgáltató:

Web-Server Kft.
4025 Debrecen, Pásti u. 2. 1/5.

Fizetési szolgáltatók:

PayPal (Europe) S.à r.l.
Székhely: S.C.A. 22-24, boulevard Royal L-2449 Luxembourg
Elérhetőség: https://www.paypal.com/hu/smarthelp/home

Cib Bank Zrt.
Székhely: 1027 Budapest, Medve u. 4-14
E-mail: cib@cib.hu

Kézbesítési szolgáltatók:
GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Székhely: H-2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.
E-mail: info@gls-hungary.com

Foxpost Zrt.
Székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
E-mail: info@foxpost.hu

Magyar Posta Zrt.
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6
Email:  ugyfelszolgalat@posta.hu

JOGAID

 • A tájékoztatáshoz való jog

Elérhetőségeinken keresztül, e-mailben tájékoztatást kérhetsz tőlünk arról, hogy milyen személyes adataidat, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeljük, és kinek, mikor, milyen jogalap szerint, mely személyes adataidat küldjük át. Kérdésedre legfeljebb egy hónapon belül válaszolunk.

 • A helyesbítéshez való jog

Elérhetőségeinken keresztül, írásban kérheted, hogy módosítsuk valamely személyes adatodat. Ennek legfeljebb egy hónapon belül eleget teszünk.

 • A törléshez való jog

Elérhetőségeinken keresztül, írásban kérheted tőlünk a személyes adataid törlését. A törlési kérelmet abban az esetben utasítjuk el, ha a személyes adataid további tárolására minket jogszabály kötelez. Egyebekben egy hónapon belül töröljük a törölni kért adatokat.

JOGérvényesítési lehetőségeID

 • Bírósági eljárás kezdeményezése

Ha a személyes adataid kezelésének jogellenességét tapasztalod, polgári pert kezdeményezhetsz ellenünk. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per –választásod szerint – a lakóhelyed szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheted meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

 • NAIH eljárása

Ha a személyes adataid kezelésének jogellenességét tapasztalod, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál online panaszt tehetsz a https://www.naih.hu/online-uegyinditas.html oldalon.

Személyes időpontot egyeztetni kedden és csütörtökön 9:00–12:00 és 13:00–16:00 óra között a következő telefonszámon lehet: +36 (1) 391-1400.

A NAIH a panaszokat csak abban az esetben vizsgálja ki, amennyiben a Hatóságnál tett bejelentésedet megelőzően már megkerested az adatkezelőt, azaz minket a panaszoddal kapcsolatban, és az nem vezetett eredményre. Szóval kérlek, szólj, ha baj van!